close

Přesto, že má dnes řada domácností myčku na nádobí zůstává dřez jedním z důležitých prvků kuchyně. Právě proto by se jeho výběr neměl podcenit. Značnou část dne trávíme v kuchyni a je to dřez, který je nejvíce namáhán. Oplachujeme v něm nádobí, čistíme ovoce, zeleninu a sléváme vřelou vodu z  brambor a mnoho dalšího.kuchyna

Časté mytí jemného skla v myčce, způsobuje na skle drobné škrábance. Proto je vhodné křehké nádobí umývat ručně v dřezu. Byla by škoda zatracovat funkci dřezu jen z toho důvodu, že vlastníme myčku na nádobí. V případě malých kuchyní je možné pořídit si multifunkční dřez – v mžiku z něj vyčarujete i pracovní plochu navíc. Například dřez z nerezu disponuje doplňky navíc: struhadlo, cedník, děrované misky, odkapávač, krájecí prkénko. Moderní kuchyňské dřezy nepředstavují jen estetickou záležitost, ale měly by být maximálně funkční. Před pořízením kuchyňského dřezu je vhodné si ujasnit v jaké intenzitě a provozním režimu se bude využívat.

Keramické kuchyňské dřezy

Patří mezi jednoznačné trendy dnešní doby. Jde o vysoce odolný materiál s nevšedním designem. Působí jemně, čistě a útulně. Oblíbené jsou především do rustikálních kuchyní, ale vyniknou i v moderním pojetí. Keramiku lze označit za tvrdý materiál, proto jsou tyto dřezy odolné proti poškrábání. Nenáročná údržba a mimořádná teplotní odolnost jsou dalšími plusy keramických dřezů.

Nerezové kuchyňské dřezy

Patří stále k nejprodávanějším typům dřezů. Největší výhodou je pravděpodobně jejich cenová dostupnost. Jsou odolné proti korozi a snáší různé čisticí přípravky. Výhodou je zde i pestrá škála doplňků a možnost rozšíření o pracovní plochu. Rovněž tvarová různorodost, patří mezi bonusy nerezových dřezů.

Granitové kuchyňské dřezy

Jsou vyrobeny z materiálu Luisigranit, který je vysoce odolný. Skládá se z 80% drcené žuly, 15% akrylového pojiva a 5% barviva. Dalšími materiály jsou Pyragranite, Tegranite, Ultragranit a Metalik. Názvy granitových směsí se mohou na každém výrobku lišit. Výhodami granitových dřezů je odolnost vůči mechanickému poškození, vysokým teplotám a snadná údržba.

 

Tags : keramický dřezkuchyňský dřeznerezový dřez

The author Gabriela Kortova

Když dojde na to popsat druhé lidi, jde nám to velmi snadno. Ovšem pokud má člověk popsat sám sebe je to složitější. Začnu tedy tím nejzákladnějším. Jmenuji se Gabriela a jsem 72 ročník, takže už něco pamatuji :) Největším žroutem mého času je psaní článků a já jsem za to moc ráda. Pořád je toho spousta, co se člověk může učit. Mimo jiné si snažím vymezit čas pro sport a ruční tvorbu.

Leave a Response