Období dozrávání ostružin je v plném proudu a je tedy nejvyšší čas promyslet si, jak tento tmavomodrý poklad co nejvíce zužitkovat. Ostružiny se dají zpracovat
Ani vegani se nemusí vzdát tatarské omáčky, nebo si ji také vy můžete zkusit připravit zdravěji. Přinášíme vám recept na exkluzivní sojanézu, která si s
Přebytky ze zahrádky většina pěstitelů zpracovává, aby si na zelenině i ovoci mohli pochutnávat i v zimě. Většina lidí zeleninu zamrazuje, nebo ji nakládá a
České hospodyňky ví, že pod honosným názvem cheesecake se skrývá koláč s vrstvou našlehaného čerstvého sýra, což může být mascarpone, v našich podmínkách pak žervé,
V letním období nemáme moc chuť na komplikovaná sytá jídla, spíš nás zaujme něco lehkého a netradičního, například nezvyklou úpravu zeleniny. Třeba celer. Celer v
Přepuštěné máslo není žádná novinka, znali ho naši už předkové. V době, kdy nebyly v domácnostech chladničky, bylo přepuštění jediná možnost, jak máslo uchovat, aby
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Samozřejmě, že jde o kedlubny
Doma objevíme mšice na pokojovkách poměrně často. Vyhovuje jim spíše sušší vzduch a vyskytují se na těch rostlinách, které jsou umístěné na velmi teplém místě