[dropcap] L [/dropcap] učina je velmi oblíbeným a nadýchaným sýrem, který je skvělou možností, jak si pochutnat na výrobku, jehož základem je mléko. V tomto ohledu máme dvě možnosti, a to si buď Lučinu koupit, nebo samozřejmě vyrobit. A druhá varianta může být nejenom chutnější, ale samozřejmě i levnější.
Základní syroviny a pomůcky máme hned připraveny
Jediné, co k přípravě potřebujeme, je hrnec, cedník, plátýnko a také dva velké jogurty, ideálně potom s co největším množstvím tuku. Dále už stačí pouze sůl, a také smetana ke šlehání. To vše tvoří základ tohoto vynikajícího sýru, který mnozí z nás znají i z dob svého dětství.
Postup je maximálně jednoduchý
Celý princip výroby lučinu spočívá v tom, že se všechny suroviny smíchají. Do hrnce tedy umístěte oba jogurty, zalijte je smetanou, a samozřejmě vše osolte. Následně přichází velmi důležitá fáze, kdy je třeba celou směs důkladně promíchat. Jakmile je hotovo, může přijít další fáze, kdy si na druhý hrnec položíme větší cedník, a do něho umístíme dané plátýnko. Jakmile máme, můžeme do něho celou směs nalít. Tím je základ hotový, a můžeme celou hmotu přikrýt, a vložit do lednice.
Za 24 hodin budeme mít kompletně hotovo
Po 24 hodinách můžeme celý hrnec z lednice vyndat. Během tohoto procesu by totiž mělo dojít tomu, že se z dané směsi uvolnila syrovátka, která odkapala dolů do hrnce. V daném plátně tak zůstalo to nejdůležitější, a to právě ona hmota, která po ochutnání prozradí, že se jedná právě o onen velmi chutný sýr, který je ideální konzumovat s čerstvým pečivem.
Nezapomínejte ale ani na odkapanou syrovátku, která si rozhodně najde místo i v naší kuchyni. Pro mnoho lidí je třeba skvělým osvěžujícím nápojem, který dodá tělu i řadu potřebných živin. Díky tomu tak při výrobě i následné konzumaci využijeme vše, a nic, co během procesu vznikne, není odpadním materiálem.